top of page

WILLEM PLET

Willem Plet meubelmaker

Mijn naam is Willem Plet. Na vele jaren hobbymatig met de beitel in de weer te zijn geweest besloot ik in 2018 om een carrière in de zeil- en uitgeverswereld vaarwel te zeggen en me professioneel te gaan richten op de meubel- en interieurbouw.

 

Om dat kracht bij te zetten heb ik van 2018-2020 heb ik de avondopleiding Meubelmaken aan het Hout-en Meubileringscollege te Amsterdam gevolgd, terwijl ik tegelijkertijd overdag mijn eigen werkplaats opzette te Utrecht. In de werkplaats, op het passende adres de Schaverijstraat 6, maak ik met veel plezier meubels en interieurs voor particulieren en bedrijven. Om mij heen heb ik een netwerk van ambachtslieden zoals andere houtbewerkers, stoffeerders, smeders, lassers, etc. verzameld om projecten aan te nemen die meer vereisen dan mijn twee handen alleen.

 

Het ambacht wint het in de regel niet van massaproductie qua prijs, maar het handwerk wint het wel op al die andere terreinen zoals maatwerk, kwaliteit, persoonlijke aandacht en flexibiliteit, ontwerp en duurzaamheid. Heeft u een praktische oplossing nodig voor in uw huis, kantoor of boot, of misschien juist een bijzonder idee dat de meubelindustrie u niet aanbiedt; neem dan eens contact op.

Ik begin daar waar u bent gebleven in het ontwerpproces. Zo kan het kan zijn dat ik op een aantal van uw steekwoorden een volledig eigen ontwerp maak of van uw gedetailleerde bouwtekening precies het meubelstuk tot leven breng.

bottom of page